Søndag 21.04.2013 arrangerte Minhaj Konfliktråd og Vålerenga Kirke et felles kveldsmåltid der temaet var: «Hva er egentlig påske?»
Målet med dialogsamlingen var å se på hvordan de ulike religionene ser på påskefeiringen.

Det var ca 40 oppmøtte på middagen og det var fordelt ca 50/50 mellom kirken og moskeen. Det var også 50/50 fordelt mellom kjønn. Dette var imidlertid bare tilfeldig.

Fra moskeen møtte både en mannlig og kvinnelig imam – fra kirken møtte de to kvinnelige prester

– Vi startet med en liten omvisning i kirken.
– Så hadde vi en navnerunde der vi fortalte hvem vi var og hvilke organisasjon vi tilhørte.

Da vi hadde satt oss rundt bordet startet vi med at en av prestene fortalte kort om den jødiske påskefeiringen og historien rundt den. Hvordan feirer man den i praksis? Hva er tradisjonell påskemat under den jødiske påskefeiringen?

Så spiste vi en blanding av pakistansk mat og tradisjonell påskemat. Det ble en ganske moderne og kreativ blanding, men veldig godt. Dere kan se bilde av matbordet i albumet under.

Etter første runde med mat var det tid for presten til å fortelle om den kristne påskefeiringen og imamen kom med litt innspill underveis over hvordan den kristne påsken både var lik historier fra Koranen, men også litt om hvor den var ulik. Det ble en god dialog mellom prest og imam. Veldig lærerikt for alle.

Så ble det en matrunde til der vi fikk muligheten til å prate litt med hverandre rundt bordet, både om religion, samfunn og politikk. Praten gikk løst og stemningen var på topp!

Til slutt var det Muniba Ahmad fra Minhaj Konfliktråd som hadde et lite innlegg om hvordan vi muslimer ser på Profeten Jesus (fred være med han) og litt om hvor vårt syn på han er annerledes fra Kristendommen – men også litt av fellestrekkene. Tror det var mange som fikk seg noen overraskelser under innlegget.

Trykk på bildet under for å få opp hele fotoalbumet.